Facebook Marketplace Nedir, Nasıl Kullanılır?

Facebook Marketplace, Facebook üzerinden alıcı ve satıcının bir araya geldiği bir pazar olarak nitelendirilebilir. Marketplace için öncelikle bazı hedeflemeler ve belirlemeler yapılması gerekmektedir. Bu hangi kanallar üzerinde satış yapacağınız ile alakalı bir durumdur. Kanal üzerinde bir ikon yer alacaktır. Bu ikona tıklayarak üyelik aktif hale getirilebilir. Üyeliği aktif ederken satacağınız ürünün ticaret ilkelerine, topluluk kurallarına, sözleşmeye uyum sağlaması gerekmektedir. Bu aşamaları atlattıktan sonra Marketplace üyeliğini aktif olarak kullanabilir, satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Finansal bilgilerinizi kesinlikle alıcı veya satıcılarla paylaşmamanız gerekmektedir. Bu, güvenliğiniz için olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Bir şey almak için veya satmak için Marketplace üzerinden biri ile buluşuyorsanız, herkese açık bir alanda buluşmayı tercih etmeniz şiddetle önerilmektedir.

Facebook Marketplace Nasıl Kullanılır?

  1. Com/MarketPlace adresini tarayıcınıza yazarak giriniz.
  2. Kullanıcı bilgilerinizi giriniz.
  3. “Bir Şey Sat” ifadesinin yer aldığı butona tıklayarak alana giriş yapınız.
  4. Satacağınız ürün ya da hizmetleri net ve kısa ifadelerle, doğru kategori ve alt kategorileri kullanarak gerekli verileri giriniz. Bu alanda konum, görsel, açıklama, kategorisel değerleri gibi bölümler yer almaktadır. Bilgileri girdikten sonra ileri butonuna basarak sonraki aşamaya geçiniz.
  5. Kontrol ediniz ve son olarak “Yayınla”’ya basınız. Ardından ilanınız görüntülenmeye başlayacaktır.

Not: Yayınla’ya bastıktan sonra ilanınız hala görüntülenmiyorsa 24 saat bekleyiniz. Hala yayınlanmamış ise kural ihlaline denk gelen bir ilan açmış olabilir ya da hesap doğrulaması, ürün bilgilerini eksik girmek gibi yetersiz verilerle karşılaşmışsınız demektir.

Facebook Marketplace ücretli mi ?

Facebook birçok uygulamasını tek bir ağ üzerinde birleştirme çalışmalarına son olarak Marketplace platformu ile devam ediyor. E – ticaret ile uğraşan satıcılar açısından önemli bir güncelleme olan Marketplace uygulaması sayesinde kolayca satıcılara ulaşmak mümkün oluyor. Sadece market platformu olarak değil sosyal ağ olarak hazırlanan Marketplace uygulaması ile gezinti yaparken her türlü ürün ile karşılaşabilmek mümkün hale gelmektedir. Kullanıcılar tarafından Marketplace’nin ücretli olup olmadığı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Facebook’un yaptığı açıklamaya göre Marketplace platformunda herhangi bir ücret ödemeden alım ve satım hizmetleri gerçekleştirmeye olanak sağlanmaktadır. Herhangi bir komisyon ödemesinin de bulunduğu Marketplace platformunda satıcılar ürünlerini rahatlıkla alıcılara ulaştırabilmektedir. Günümüzde yeni olmasına rağmen milyonlarca ürünün eklendiği Marketplace uygulamasında hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapılması amaçlanmaktadır. Marketplace üzerinden arama yaparak veya kataloglar üzerinden ürün seçimi yapmak mümkündür. İletişim konusunda ki hızlı performansıyla ön plana çıkan Marketplace birçok e – ticaret sitesine göre çok daha hızlı iletişim ağına sahiptir. 

Satıcı ve alıcının direkt olarak iletişimde kalmasını amaçlayan Facebook, son uygulaması Marketplace ile bunu yerine getirmektedir. Marketplace uygulaması üzerinden birkaç saniyede satıcılarla iletişime geçebilir ve ürünler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Hiçbir şekilde ücret ödemeden yararlanabileceğiniz Marketplace avantajları ile hem zamandan tasarruf edebilir hem de güvenli bir şekilde e – ticaret faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz. Hem satıcı hem de alıcıyı koruyan bir sistem geliştiren Facebook dolandırıcılara karşı da önlem almaya devam etmektedir. Tamamen güvenilir bir şekilde marka onayı alan satıcılardan oluşan Marketplace platformundan güvenli alışverişin keyfini çıkartmak mümkündür. Kayıt aşamalarından itibaren hem satıcılar için hem de alıcılar için bir ücret talebi bulunmayan Facebook’un ücretsiz bir şekilde ticareti geliştirmeye katkı sağladığı belirtilmektedir.