Youtube SEO Taktikleri

Google’un sahip olduğu dev video paylaşım sitesi olan Youtube’a çoğumuz birer şöhret olmak için giriyoruz. Bazılarımız cebimize biraz fazladan girsin diye Youtuber olmaya kalkışıyoruz. Ama Youtube optimizasyon konusundan bihaber olanlar hüsrana uğruyor.

Çeşitli faydasız ya da sahte platformlarda Youtube seo programı adı altında programlar tanıtılmakta hatta satışa sunulmaktadır. Bilmelisiniz ki bunlar tamamen cebinize göz dikmiş bir kesimin aldatmacalarıdır.

Youtube seo tekniklerini öğrenmeden önce bir Youtube hesabı açmalı ve hesapta bulunan tüm seçenekleri en ince ayrıntısına kadar incelemelisiniz. Bu yazımızda iyi bir Youtuber olmak, fazla izlenme sayılarını elde etmek için hazırladığımız Youtube seo taktikleri sunacağız. Dilerseniz başlayalım;

Youtube SEO Teknikleri

Öncelikle belirtelim; youtube en çok aranan kelimeler sitesi adı altında görülen paylaşımlar sahtedir. Bu tür analizler Google üzerinden yapılabilir. Youtube etiket sayısı konu ile alakalı olarak 3 – 4 anahtar kelimeyi geçmemelidir. Youtube optimizasyon yaparken seçeneklerden her birinden faydalanılmalıdır. Youtube başlık oluşturucu sayfalardan uzak durunuz, bunlar boş vakit harcamasından başka bir şey değildir. Son olarak bir kez daha tekrarlayalım Youtube seo programı diye bir yazılım yoktur.

  1. Youtube hesabınıza ekleyeceğiniz her video için belirli konseptleri önceden hazırlayın ve o konseptin uzağına düşmeyin.
  2. Belirlediğiniz konsept ile videolar paylaşan rakip hesapları inceleme altına alın. Gerekirse sırf bu iş için bir haftanızı harcayın. Emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacaksınız. İnceleme yaparken notlar çıkartarak; konseptte eklenmiş videoların anahtar kelimelerini, başlıklarına neler yazıldığını, kim ne zaman kaç defa izlediğini yazmayı ihmal etmeyin.
  3. Rakip hesapların videolarının her birine dikkatlice bakın, meta açıklamalarda neler yazılmış, hangi başlıkta hangi açıklamalar ve anahtar kelimeler kullanılmış doğru analiz ederek not tutun.
  4. Elde ettiğiniz analiz sonuçlarında yer alan anahtar kelimeleri Youtube arama çubuğuna girerek karşınızda beliren ilk 5 sıradaki videoları kontrol edin. Bu videolardaki içerik, anahtar kelime, başlık, meta açıklama, izlenme sayıları ve yorumlarına bakın.
  5. Üst sıralarda saptadığınız tüm anahtar kelimeleri keyword analiz araçlarında Youtube sekmesini seçerek bir kez daha analiz edin. Anahtar kelimeleri ve farklı varyasyonları not alın.
  6. Yukarıdaki analizi bir kez de Google için yapın. Böylece Youtube hesabınıza eklediğiniz videoların aranma değerlerini, mevcut trafik değerlerini ve izlenmeleri hakkında daha fazla veri elde edebilirsiniz.
  7. Ekleyeceğiniz her video için beş dakika ayırmaya özen gösterin. Bu beş dakikada video açıklamaları, video başlıkları ve anahtar kelimeleri eşleştirin. Özetle video başlığından yararlanarak uygun anahtar kelimelerle video eklemesi yapın.
  8. Video açıklamalarınıza kullandığınız anahtar kelimelerinin varyasyonlu hallerinden birkaç tane ekleyerek izlenme sayınızın güçlendirilmesine ve video arama yapan kullanıcılara gösterilmesine katkı sunabilirsiniz.
  9. Üç – beş kategoriye ait videolar yüklüyorsanız videolara özel olarak hazırlanan anahtar kelimelerinizle uygun oynatma listeleri oluşturabilirsiniz.
  10. Önerilen videolar sekmesini takip edin. Rakiplerinizden kullanıcı alacağınız için önerilenler listesine özel videolar eklemeye çalışın.
  11. Kullanıcıların ilgisini çekebilecek ve çok uzun olmayan videolar yükleyin.
  12. Youtube video açıklamasına link girerken bir adresten fazlasını girmeyin. Dış link vermek ana sitenize trafik çekecektir ancak Youtube video etkisinin düşürülmesine neden olacaktır. Bu nedenle tek bir link giriniz. Daha fazla url girişi yapmayınız.
  13. Sahte – yanlış bilgilerle video girmeyin. Video ile verdiğiniz verilerin uyuştuğundan emin olun. Videonuza giren kullanıcı anında çıkarsa önerilenler listesinden çıkartılırsınız.
  14. Görsellerinizi olabildiğince cazibeli, video ile alakalı ve özel tasarlanmış görsellerden seçiniz. Telif hakkına dikkat ediniz. İlgi çekici bir görsel videoya tıklanma oranını yükseltir.
  15. Video etiketlerinizi ve anahtar kelimelerinizi – kanal etiketlerinizi uyumlu hale getirin. Yalnız ve yanıltıcı bilgi vermekten uzak durun.
  16. 3 odak etiket – anahtar kelime sayısını aşmamaya özen gösterin.
  17. Meta açıklamaları 350 kelimeden uzun tutmayın.

Kaynakça:

  1. https://www.singlegrain.com/video-marketing/complete-guide-to-youtube-seo/